Prvé dámy absolvovali na kočoch jazdu okolo Štrbského plesa

05.05.2012 Poprad

Štrbské Pleso 5. mája (TASR) – Prvé dámy Česka, Poľska a Slovenska dnes v rámci stretnutia prezidentov krajín Vyšehradskej štvorky (V4) absolvovali na kočoch okružnú jazdu po Štrbskom Plese. "Som veľmi rada, že sa nám podarilo práve V4 zorganizovať v Tatrách, konečne sa nám splnil sen, že ukážeme našim priateľom zo susedných krajín krásu Tatier. Všetci ju videli, ale iné je to pri takomto spoločnom stretnutí a rokovaní. Verím, že sa nám podarí aj výlet na Lomnický štít," povedala pri prehliadke Jazierok lásky na Štrbskom Plese prvá dáma SR Silvia Gašparovičová.
Do Tatier sa po dlhom čase vrátila aj manželka prezidenta Českej republiky Lívia Klausová. "Ako som sa až teraz dozvedela, to, čo teraz považujeme za nádherné, už bolo urobené v 19. storočí a veľkou opaterou sa nám to zachovalo až dodnes," povedala na adresu Jazierok lásky Klausová. Veľmi sa teší aj na výlet na Lomnický štít. Naposledy bola v Lomnickom sedle so svojou krstnou mamou. "Ona mala vtedy 71 rokov, mne sa to už asi nepodarí vyjsť tam pešo, ale aspoň lanovkou sa tam pozriem," dodala.
Vo Vysokých Tatrách sa veľmi páčilo aj prvej dáme Poľskej republiky Anne Komorowskej. "Som vďačná prezidentovi SR aj prvej dáme, že sa tento summit koná práve tu," povedala Komorowská. Prvé dámy sa na svojej ceste okolo Štrbského plesa občerstvili pravým štrbským chlebom a zapili ho horcom.
 

Vyberte región